Чернюшок, Ольга АнатоліївнаПасічний, Василь МиколайовичШевченко, Іванна ЮріївнаБірюк, Юлія Вікторівна2020-11-272020-11-272020Розроблення напівфабрикатів з використанням рослинних добавок та молочних білків / О. А. Чернюшок, В. М. Пасічний, І. Ю. Шевченко, Ю. В. Бірюк // Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 24 листопада 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020. – С. 30–31.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32283Досліджено проблему на ринку напівфабрикатів, у зв’язку з нестачею білків та мінеральних речовин в організмі. Коротко описано вплив заморожування на зберігання напівфабрикатів. Запропоновано збагатити, за допомогою внесення до рецептури молочної сироватки збагаченої Mg та Mn. Наведено корисні речовини, які містяться у молочних білках, які запропоновано внести в рецептуру м’ясного напівфабрикату. Описано вплив даних компонентів на органолептичні показники продукту. The problem in the market of semi-finished products, due to the lack of proteins and minerals in the body, has been studied. The effect of freezing on the storage of semi-finished products is briefly described. It is proposed to enrich by adding to the recipe of whey enriched with Mg and Mn. The useful substances contained in milk proteins, which are proposed to be included in the recipe of meat products, are listed. The influence of these components on the organoleptic characteristics of the product is described.otherмолочна сироваткамагнійманганнапівфабрикатим'ясопельменізбагачена рецептураmilkwheymagnesiummanganesesemi-finished productsmeatdumplingsenriched recipeкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівРозроблення напівфабрикатів з використанням рослинних добавок та молочних білківThesis