Хімічні складові щастя - Остапенко, Анна Анатоліївна; Зінченко, Наталія Юріївна (My University, 2017)
Хімічні речовини певної будови здатні впливати на настрій людини, її працездатність, зосередженість, здатність до пізнання нового. В роботі було проаналізовано сучасну вітчизняну наукову літературу щодо впливу хімічних речовин на настрій людини. Досліджувалась хімічна природа ароматів, які здатні подарувати людині приплив сил, бадьорості, гарного настрою . "Гормони щастя" виробляються у головному мозку не тільки у людей, але й у тварин. Застосування натуральних ефірних олій та штучних ароматів може значною мірою поліпшити емоційний стан людини. Chemical compounds of a certain structure are capable of influencing the mood of a person, his working capacity, concentration, ability to cognize a new information. The paper analyzes modern domestic scientific literature on the effect of chemicals on the mood of a person. The chemical nature of aromas that are capable of giving a person a burst of strength, vigor, and good mood was studied. "Hormones of happiness" are produced not only in the human, but also in animal brain. The use of natural essential oils and artificial aromas can significantly improve an emotional state.
Keywords: кафедра харчової хімії; гормон; серотонін; ендорфін; щастя; hormone; serotonin; endorphin; antidepressant; happiness