Манк, Валерій ВеніаміновичДорохович, Антонелла МиколаївнаОболкіна, Віра ІллівнаКохан, Олена Олександрівна2013-11-192013-11-192005Сорбційні властивості полісахаридів / В. В. Манк, А. М. Дорохович, В. І. Оболкіна, О. О. Гавва // Харчова промисловість. — 2005. — № 4. — С. 45-49.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/11476Досліджено особливості адсорбції води харчовими полісахаридами. Показано, що поглинання води лабільними гідрофільними матеріалами відбувається послідовно з їх набуханням в декілька стадій, кожну з яких можна описати відомими рівняннями абсорбції. Отримані дані дають змогу прогнозувати поводження гідроколоїдів при складанні композицій для різних кондитерських виробів.uk-UKадсорбціяактивність водиполісахаридигідроколоїдирослинні камедіadsorptionwater Activitypolysaccharideshydrocolloidsvegetable gumsкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівСорбційні властивості полісахаридівArticle