Сорбційні властивості полісахаридів - Манк, Валерій Веніамінович; Дорохович, Антонелла Миколаївна; Оболкіна, Віра Іллівна; Кохан, Олена Олександрівна (My University, 2005)
Досліджено особливості адсорбції води харчовими полісахаридами. Показано, що поглинання води лабільними гідрофільними матеріалами відбувається послідовно з їх набуханням в декілька стадій, кожну з яких можна описати відомими рівняннями абсорбції. Отримані дані дають змогу прогнозувати поводження гідроколоїдів при складанні композицій для різних кондитерських виробів.
Keywords: адсорбція; активність води; полісахариди; гідроколоїди; рослинні камеді; adsorption; water Activity; polysaccharides; hydrocolloids; vegetable gums; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів