Розробка нових продуктів для профілактики дефіциту кальцію - Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Морозова, М. А.; Коваленко, Сергій Володимирович (My University, 2017)
Технологія виготовлення напівфабрикатів, збагачених природним кальцієм, що міститься в шкаралупі курячих яєць, може зайняти досить вагоме місце в асортиментному ряді продуктів профілактичного спрямування, оскільки передбачає профілактику дефіциту кальцію. Ця проблема досить гостро постає в нинішній час, оскільки значний дефіцит кальцію є близько у 90% населення України, що призводить до розвитку великої кількості різноманітних захворювань. The technology of production of semi-finished food products, enriched with the natural calcium, which can be found in eggshell, can take quite a significant place in the assortment of prophylactic products, since it provides the prevention of calcium deficiency. This is an urgent problem now, since a significant calcium deficiency has about 90% of the population of Ukraine, which leads to the development of a large number of different diseases.
Keywords: кальцій; calcium; профілактика; prevention; рецептура; recipe; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів