Павлюк, Ірина Сергіївна2014-11-072014-11-072014Павлюк, І. С. Сучасні тенденції забезпечення організму спортсменів вуглеводами / І. С. Павлюк // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 344.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18083Більшу частину енергії необхідної для життєдіяльності, організм людини отримує з вуглеводами. У спортсменів в міру збільшення інтенсивності й ваги фізичних навантажень потреба у вуглеводах збільшується. Вуглеводи є основним енергетичним матеріалом. Вони забезпечують 50-60% калорійності добового раціону, таким чином, основним джерелом вуглеводів для людини є продукти рослинного походження. Most of the energy needed for life, the human body gets from carbohydrates. Athletes with increasing intensity and weight physical activity need for carbohydrates increases. Carbohydrates are the main energy materials. They provide 50-60% of daily caloric diet, thus the main source of carbohydrates for human food is plant origin.otherвуглеводикалоріїфізичні навантаженняcarbohydratescaloriesexerciseкафедра фізичного вихованняСучасні тенденції забезпечення організму спортсменів вуглеводамиOther