Соціально-економічний аспект забезпечення продовольчої безпеки - Соломка, Ольга Миколаївна (My University, 2014)
Трансформація суспільних відносин, що відбувається в Україні, є складною і суперечливою і вимагає нового цілісного знання про існування індивіда в динамічному соціальному просторі та необхідні засоби соціальної допомоги. Пріоритетними темами аналізу соціально-економічної науки повинні стати соціальний процес, з його стрімкими і неоднозначними змінами, і людина, не тільки як абстрактний суб'єкт цього процесу, а й як конкретний індивідуум у контексті безпосередніх умов його існування. The transformation of social relations is happening in Ukraine is complex and controversial and requires a new holistic knowledge of the existence of the individual in dynamic social space and necessary means of social assistance. The priority themes of the socio- economic science should be social process, with its steep and controversial changes, and the man not only as an abstract process, but as a specific individual in the context of immediate conditions of its existence.
Keywords: продовольча безпека; трансформація; соціально-економічний аспект; food safety; transformation; socio-economic aspects; кафедра економічної теорії