Strashynskyi, IgorMarynin, AndriyPolishchuk, IrynaBaida , Yana2023-12-182023-12-182023Advantages of poultry meat for consumers / I. Strashynskyi, A. Marynin, I. Polishchuk, Y. Baida // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : програма та тези матеріалів ХI Міжнародної науково-технічної конференції, 7 листопада 2023 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2023. – С. 179-181https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41799Today, further strides are being made in improving the healthiness of processed poultry products; in particular, offering products with reduced salt, nitrites, and fat. For example, the sodium concentration in chicken nuggets (i.e., sodium chloride required for extracting the salt-soluble proteins from the meat to facilitate binding/gelation during cooking) can be reduced to some extent by partially replacing with potassium/calcium chloride without affecting consumer acceptance.enкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівpoultry meatconsumerм'ясо птиціспоживачперероблене м'ясо птиціAdvantages of poultry meat for consumersThesishttps://orcid.org/0000-0001-6692-7472