Моделювання та оптимізація процесу регенерації шунгіта - Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Зіновій Петрович (My University, 2011)
Розроблена математична модель процесу регенерації шунгіта перегрітою парою та доведена її адекватність. Проведена оптимізація процесу регенерації і встановлені оптимальні параметри десорбції домішок із поверхні шунгіта.

A mathematical model for the process of regenerating shungite by over-heated steam has been elaborated and its feasibility has been also proved. Optimization of the regeneration process has been done and optimal parameters for desorbing impurities from shungite surface have been established.
Keywords: оптимізація; optimization; шунгіт; регенерація; математична модель; shunhit; regeneration; mathematical model; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки