Полумбрик, Олег МаксимовичСалюк, Анатолій ІвановичІщенко, Віра МиколаївнаФоменко, Веніамін Васильович2012-12-042012-12-042000Сучасні методи визначення токсичних металів у харчових продуктах / О. М. Полумбрик, А. І. Салюк, В. М. Іщенко, В. В. Фоменко // Проблеми та перспективи створення і впровадження нових ресурсо- та енергоощадних техно-логій, обладнання в галузях харчової і переробної промисловості. – 2000. – № 6. - С. 97.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4062Розвиток промисловості та транспорту, збільшення населення, інтенсифікація сільського господарства – все це джерела глобального і зростаючого забруднення природного середовища. Контроль за вмістом токсичних металів у харчових продуктах повинен здійснюватись за державним стандартами. В лабораторіях використовується фотометричний та полярографічний методи аналізу. The development of industry and transport, population growth, intensification of agriculture - all these sources of global and growing environmental pollution. The control over the content of toxic metals in food must be made by the state standards. The laboratories used photometric and polarographic methods of analysisotherтоксичні металиtoxic metalsхарчові продуктизабрудненняатомно-абсорбційна спектроскопіяатомно-флуоресцентна спектроскопіяfoodatomic absorption spectroscopyatomic fluorescence spectroscopyкафедра екології та екоменеджментукафедра харчової хіміїСучасні методи визначення токсичних металів у харчових продуктахArticle