Вимоги до методів органолептичних досліджень спиртних напоїв - Ковальчук, Володимир Петрович; Чехун, Марина Григорівна; Олійник, Світлана Іванівна (My University, 2023)
Методи органолептичних досліджень спиртних напоїв згідно з ДСТУ ISO 6658 «Дослідження сенсорне. Методологія. Загальні настанови» поділяють на три групи: 1) методи розходжень, які використовують з метою визначення, чи існує між двома зразками органолептичне розходження, 2) методи з використанням шкал і категорій для оцінювання порядку або величини розходжень, або категорій, до яких треба віднести зразки, 3) аналітичні або описові методи, які використовують з метою ідентифікування специфічних органолептичних характеристик, що властиві зразку, в якісному й кількісному відношенні

Methods of organoleptic research of alcoholic beverages according to DSTU ISO 6658 "Sensory research. Methodology. General instructions" are divided into three groups: 1) methods of differences, which are used to determine whether there is an organoleptic difference between two samples, 2) methods using scales and categories for assessing the order or magnitude of discrepancies, or the categories to which the samples should be assigned, 3) analytical or descriptive methods used to identify specific organoleptic characteristics characteristic of a sample, qualitatively and quantitatively
Keywords: лікеро-горілчане виробництво; liquor-vodka production; алкогольні напої; alcohol drinks; органолептичні показники; organoleptic indicators; cенсорне дослідження; sensory research; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства