Ковальчук, Володимир ПетровичЧехун, Марина ГригорівнаОлійник, Світлана Іванівна2024-05-152024-05-152023Ковальчук, В. П. Вимоги до методів органолептичних досліджень спиртних напоїв / В. П. Ковальчук, М. Г. Чехун, С. І. Олійник // Сучасні аспекти виробництва спирту та алкогольних напоїв : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 12–13 грудня 2023 р. – Київ : ДНУ УкрНДІспиртбіопрод, 2023. – С. 27–28.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43126Методи органолептичних досліджень спиртних напоїв згідно з ДСТУ ISO 6658 «Дослідження сенсорне. Методологія. Загальні настанови» поділяють на три групи: 1) методи розходжень, які використовують з метою визначення, чи існує між двома зразками органолептичне розходження, 2) методи з використанням шкал і категорій для оцінювання порядку або величини розходжень, або категорій, до яких треба віднести зразки, 3) аналітичні або описові методи, які використовують з метою ідентифікування специфічних органолептичних характеристик, що властиві зразку, в якісному й кількісному відношенніMethods of organoleptic research of alcoholic beverages according to DSTU ISO 6658 "Sensory research. Methodology. General instructions" are divided into three groups: 1) methods of differences, which are used to determine whether there is an organoleptic difference between two samples, 2) methods using scales and categories for assessing the order or magnitude of discrepancies, or the categories to which the samples should be assigned, 3) analytical or descriptive methods used to identify specific organoleptic characteristics characteristic of a sample, qualitatively and quantitativelyukлікеро-горілчане виробництвоliquor-vodka productionалкогольні напоїalcohol drinksорганолептичні показникиorganoleptic indicatorscенсорне дослідженняsensory researchкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваВимоги до методів органолептичних досліджень спиртних напоївAbstracthttps://orcid.org/0000-0003-4127-8247