Чернюшок, Ольга Анатоліївна2015-04-292015-04-292015Чернюшок, О. А. Удосконалення технології напоїв із сироватки молочної, обробленої електроіскровими розрядами : автореф. дис. ... канд. тех. наук : спец. 05.18.04 «Технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів» / Чернюшок Ольга Анатоліївна ; НУХТ. – К., 2015. – 25 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20229Дисертаційна робота присвячена науковому обґрунтуванню технології електрогідравлічного оброблення сироватки молочної у виробництві сироваткових напоїв, що забезпечує технологічність переробки нативної сироватки з-під сиру кисломолочного та формування нових споживчих характеристик напоїв на її основі. Застосування електрогідравлічного оброблення забезпечує покращення якості: підвищення дисперсності, стійкості, біологічної цінності готових продуктів, а також покращення органолептичних, фізико-хімічних та мікробіологічних характеристик, досліджено вплив електрогідравлічного оброблення на молочну сироватку. The dissertation is devoted to the scientific substantiation of technology for electrohydraulic processing of milk whey in production of whey-based beverages that secure processability of whole whey after lactic cheese and formation of new consumer properties of the whey-based beverages.otherтехнологіянапої із сироватки молочноїсироватка молочнаелектрогідравлічне обробленняelectrohydraulic processingmilk whey based beveragesmilk wheytechnologyкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівУдосконалення технології напоїв із сироватки молочної, обробленої електроіскровими розрядамиThesis