Пушанко, Микола МиколайовичВерхола, Георгій ЛеонідовичВерхола, Леонід Арнольдович2016-09-232016-09-232014Пушанко, M. M. Теплова обробка стружки з морожених буряків / M. M. Пушанко, Г. Л. Верхола, Л. А. Верхола // Харчова промисловість : науковий журнал. - К. : НУХТ, 2014. - № 15. - С. 116-120.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24179Розглянуто особливості експлуатації колонних дифузійних установок під час переробки морожених буряків. Описано процеси утворення кристалів льоду у клітинах тканини цукрового буряку. Теплофізичні параметри бурякової тканини, що вміщує кристали льоду, розраховано для різної цукристості та чистоти клітинного соку. Проаналізовано теплообмінні процеси у протитечійному ошпарювачі. Визначено вимоги до підігрівників циркуляційного соку при переробці морожених буряків. Specific of diffusion units operation during the time of processing of frozen beet considered. Processes of ice crystals formation in cells of sugar beet tissue have been described. Thermalphysic parameters of beet tissue, which containes crystals of ice, have been calculated for different saccharinity and purity of cellular juice. Processes of heat- exchange in counter-current scalder have been explored. Specifications to circular juice heaters for processing of frozen beet have been defined.uk-UKкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняошпарювачклітинний сікдифузійна установкаdiffusion plantscalderenthalpy of beet cossetsТеплова обробка стружки з морожених буряківArticle