Бублієнко, Наталія Олександрівна2020-11-122020-11-122020Бублієнко, Н. О. Утилізація бурякового жому з отриманням біогазу / Н. О. Бублієнко // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : програма та тези матеріалів ІХ-ї Міжнародної науково-технічної конференції, 10 – 11 листопада 2020 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2020. – С. 29–30.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32136характеризовані відходи цукрової промисловості (буряковий жом). Запропонована анаеробна ферментація для отримання біогазу. Досліди проводили при 10 % дозі завантаження в термофільному режимі (50 °С). Тривалість бродіння 25 діб. Процес супроводжувався виділенням значної кількості біогазу з високим вмістом метану (до 67 %). Ефективність біотрансформації сухих речовин жому 90 %. Wastes of the sugar industry (beet pulp) are characterized. Anaerobic fermentation for biogas production is proposed. The experiments were performed at 10 % loading dose in thermophilic mode (50 °C). The duration of fermentation is 25 days. The process was accompanied by the release of a significant amount of biogas with a high methane content (up to 67 %). The efficiency of biotransformation of pulp dry matter is 90 %.кафедра екології та екоменеджментуцукрова промисловістьвідходиутилізаціябуряковий жоманаеробна ферментаціябіогазsugar industrywasteutilizationbeet pulpanaerobic fermentationbiogasУтилізація бурякового жому з отриманням біогазуThesis