Сімахіна, Галина ОлександрівнаНауменко, Наталія Валентинівна2018-04-252018-04-252017Сімахіна, Г. О. Функціональні зміни в організмі людини в екстремальних умовах та їх біокорегування компонентами харчових продуктів / Г. О. Сімахіна, Н. В. Науменко // Наукові праці НУХТ. – 2017. – Т. 23, №5. - Ч. 2. – С. 94-102.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27220У статті на основі літературних даних здійснено аналіз функціональних змін в організмі осіб, які постійно піддаються фізичним і нервово-психо- емоційним перевантаженням, що ставить їх на межу фізіологічних можливостей, викликає ряд захворювань і різко знижує якість життя. Це передусім стосується військовослужбовців, які впродовж трьох останніх років виконують свій службовий і громадянський обов’язок у зоні АТО. The authors of this article accomplished a literary data based analysis of functional changes in the organisms of the people constantly exposed to physical and nervous-psychoemotional overstrain, which might place them on the edge of physiological possibilities, cause an array of diseases, and lower sharply the quality of their life. First of all, this problem concerns military personnel fulfilling their duties in the zone of Anti-Terrorist Operation.uk-UKкафедра технології оздоровчих продуктіввійськовослужбовціфункціональні харчові продуктиекстремальні умовиадаптаціянутрієнтиреабілітаціяmilitary personnelfunctional foodstuffsextreme conditionsadaptationnutrientsrehabilitationкафедра гуманітарних дисциплінФункціональні зміни в організмі людини в екстремальних умовах та їх біокорегування компонентами харчових продуктівArticle