Benderska (Dushchak), OlgaLevkivska (Muzika), Tetiana2021-11-302021-11-302021Dushchak, O. Secondary products of tomato processing in the technologies of food products / O. Dushchak, T. Levkivska // Development of scientific, technological and innovation space in Ukraine and EU countries : collective monograph. – Riga, Latvia : Baltija Publishing, 2021. – P. 45–70.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/36663Department of Canning Technology, National University food technology developed a comprehensive processing technology tomato raw materials. A feature of the proposed technology is additional use for processing of secondary resources of tomato processing – tomato seeds and tomatoes of technical ripeness. Кафедрою розроблено комплексну технологію перероблення томатної сировини. Особливістю запропонованої технології є додаткове використання для переробки вторинних ресурсів томатопереобки – томатного насіння та томатів технічної стиглості.entomatoesproteinasesseedsinactivationtrypsinтоматипротеїназинасінняінактиваціятрипсинкафедра технології консервуванняSecondary products of tomato processing in the technologies of food productsВторинні продукти перероблення томатів в технологіях харчових продуктівBook