Бородіна, Ольга ОлегівнаЗаярнюк, Анна ВіталіївнаЛич (Ткаченко), Інна Валентинівна2018-01-152018-01-152017Бородіна, О. О. Антимікробні властивості білків молозива / О. О. Бородіна, А. В. Заярнюк, І. В. Лич // Шевченківська весна : досягнення біологічної науки / BioScience Advances : збірник тез XV Міжнародної наукової конференції студентів та молодих вчених, 18-21 квітня 2017 р. – Київ : КНУ ім. Т. Г. Шевченка, 2017. – С. 42-43.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26558Проблема лікування та профілактики інфекційних захворювань є однією з пріоритетних напрямків у сучасній медицині. На даний час гостро постало питання захисту організму від патогенної мікрофлори та створення препаратів білкової природи, які б допомогли боротись із чужорідними агентами мікробного походження. Патогенним мікроорганізмам властиво викликати тяжкі захворювання, які не піддаються стандартному лікуванню ускладнених форм. Тому створення препаратів на основі білків коров’ячого молозива є перспективним шляхом для вирішення даної проблеми. The problem of treatment and prevention of infectious diseases is one of the priorities in modern medicine. At the present time, the issue of protecting the body from pathogenic microflora and the creation of preparations of protein nature that would help to fight against foreign agents of microbial origin has sharply raised the issue. Pathogenic microorganisms tend to cause severe diseases that do not lend themselves to the standard treatment of complicated forms. Therefore, the development of preparations based on cow colostrum proteins is a promising way to solve this problem.uk-UKбілки молозиваінгібувальний впливантимікробні властивостірroteins of colostrumthe inhibiting influenceantimicrobic propertiesкафедра біотехнології і мікробіологіїАнтимікробні властивості білків молозиваThesis