Пристрій для переміщення пляшок (Патент на винахід № 92109) - Валіулін, Геннадій Раіфович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Жарова, Світлана Іванівна; Музиченко, Юрій Володимирович (My University, 2010)
Пристрій для переміщення пляшок, який складається із підвідного конвеєра з напрямними для переміщення одного нескінченного ланцюга разом з пляшками, перехідного нерухомого містка, клинового механізму розподілення потоку пляшок, ведучої і веденої зірочок, натяжної і відхиляючих зірочок, а також приводного механізму і напрямних для пляшок, який відрізняється тим, що пристрій має Т-подібну конструкцію конвеєра, яка забезпечує переміщення, одночасне рівномірне розподілення і відведення пляшок в протилежні сторони в горизонтальній площині одним нескінченним ланцюгом, що приводиться в рух одним приводним механізмом. The guides to move one endless chain with bottles, transitional real bridge wedge flow distribution mechanism for bottles of driving and driven sprockets , tensioner and deflection sprockets and drive mechanism and guides for bottles wherein the device has a T-shaped design of the conveyor, which provides movement, simultaneous uniform distribution and drainage bottles in opposite directions in the horizontal plane one endless chain driven by a drive mechanism.
Keywords: пристрій; переміщення; пляшка; device; moving; bottle; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки