Антигенні властивості фібриногензв‘язуючих білків та їх роль у патогенезі стафілококових інфекцій. Фібриногензв‘язуючі білки клітинної стінки - Іванова, Вікторія Джанівна; Позур, Володимир Костянтинович (My University, 2002)
Описана их роль в процессе инициации и протекания заболеваний, вызванных золотистым стафилококком. Фібриногензв‘язуючі білки є важливими факторами ініціювання та розвитку стафілококових інфекцій. У даному огляді розглянуто структуру, особливості взаємодії з фібриногеном та біологічні властивості поверхневих та зовнішньоклітинних фібриногнезв‘язуючих білків S.aureus. The data of investigations of structure, physico-chemical, antigenic properties and biological activity of staphylococcal fibrinogen-binding proteins are analysed in the present review. The role of surface and extracellular fibrinogen-binding proteins ininitiation and development of staphylococcal diseases is described.
Keywords: фібриноген; антиген; золотистий стафілокок; fibrinogen-binding proteins; clumping factor; adhesins; Staphylococcus aureus; кафедра експертизи харчових продуктів