Вальцевий пристрій для подрібнення відходів гуми, шкіри та поліетилентерефталатних пляшок (Патент на корисну модель №65955) - Якимчук, Микола Володимирович; Іванова, Людмила Іллівна; Циганок, Марина Петрівна (My University, 2011)
Вальцевий пристрій для подрібнення гуми, шкіри та поліетилентерефталатних пляшок, що включає корпус, завантажувальний бункер, два паралельних валки, встановлені з можливістю синхронно обертатись назустріч один одному, поверхня валків має зубці насічки, який відрізняються тим, що два основні паралельні валка мають циліндричну форму, встановлені з можливістю регулювання зазору між ними, оснащені великими зубами конічної форми, вершини яких співпадають, під основними валками розташовані два паралельних додаткових валка, встановлених з можливістю регулювання зазору із можливістю синхронно обертатись назустріч один одному з частотою більшою частоти основних валків в 2 – 5 разів та оснащених мілкими зубами конічної форми, вершини яких співпадають, причому діаметри основних валків більше діаметрів додаткових валків в 2 – 5 разів.

Roller device for shredding rubber, leather and polyethylenetherephtalate bottles, which includes housing, hopper, two parallel rollers, set with the ability to simultaneously rotate towards each other, the surface of the rolls has teeth notches, which differ in that the two main parallel swath have a cylindrical shape, fitted with adjustable gap between them, with large conical teeth whose vertices coincide in the main rolls are two additional parallel roll set with adjustable clearance with the ability to simultaneously rotate towards each other with a frequency greater frequency of major rolls in 2 – 5 times and equipped with a shallow conical teeth whose vertices coincide with major diameters larger diameter rolls extra rolls in 2 – 5 times.
Keywords: пристрій; подрібнення; відходи; device; shredding; waste; кафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологій; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки