Крайнюченко (Форноляк), Ольга ФеодосіївнаСімкін, Давід Олександрович2024-10-302024-10-302022Крайнюченко, О. Ф. Фактори формування конкурентоспроможності підприємства / О. Ф. Крайнюченко, Д. О. Сімкін // International scientific innovations in human life : proceedings of the 13th International scientific and practical conference, 6–8 July 2022. – Manchester, United Kingdom : Cognum Publishing House, 2022. – Pp. 440–444.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45264Стаття присвячена дослідженню поняття конкурентоспроможності підприємства, виокремленню основних факторів, які впливають на її формування та рівень, а також класифікації цих факторів, відповідно до сучасних економічних теорій, праць вітчизняних та зарубіжних вчених. Одержані результати можуть бути використані у практичній діяльності задля формування і посилення конкурентних переваг при розробці заходів підвищення ефективності діяльності підприємств, а також при проведенні наукових досліджень.The article is devoted to the study of the concept of the competitiveness of the enterprise, the identification of the main factors that influence its formation and level, as well as the classification of these factors, in accordance with modern economic theories, the works of domestic and foreign scientists. The obtained results can be used in practical activities for the formation and strengthening of competitive advantages when developing measures to increase the efficiency of enterprises, as well as when conducting scientific research.ukкафедра маркетингуконкуренціяфактори конкурентоспроможностіконкурентні перевагиcompetitionfactors of competitivenesscompetitive advantagesФактори формування конкурентоспроможності підприємстваThesishttps://orcid.org/0000-0002-0811-696X