Фактори формування конкурентоспроможності підприємства - Крайнюченко (Форноляк), Ольга Феодосіївна; Сімкін, Давід Олександрович (My University, 2022)
Стаття присвячена дослідженню поняття конкурентоспроможності підприємства, виокремленню основних факторів, які впливають на її формування та рівень, а також класифікації цих факторів, відповідно до сучасних економічних теорій, праць вітчизняних та зарубіжних вчених. Одержані результати можуть бути використані у практичній діяльності задля формування і посилення конкурентних переваг при розробці заходів підвищення ефективності діяльності підприємств, а також при проведенні наукових досліджень.

The article is devoted to the study of the concept of the competitiveness of the enterprise, the identification of the main factors that influence its formation and level, as well as the classification of these factors, in accordance with modern economic theories, the works of domestic and foreign scientists. The obtained results can be used in practical activities for the formation and strengthening of competitive advantages when developing measures to increase the efficiency of enterprises, as well as when conducting scientific research.
Keywords: кафедра маркетингу; конкуренція; фактори конкурентоспроможності; конкурентні переваги; competition; factors of competitiveness; competitive advantages