Піроліз і теплота згоряння біомаси і її компонентів - Голінко, М. В.; Осьмак, Олексій Олексійович; Серьогін, Олександр Олександрович (Національний університет харчових технологій, 2011)
Описано процес газифікації рослинної біомаси та стадії розкладання з подальшим окисленням продуктів розпаду. Наведені дані термічного аналізу для визначення енергії, необхідної для висушування, перегонки, піролізу і нагріву біомаси перед спалюванням. The process of gasification of biomass and stage of decomposition, followed by oxidation decomposition products. The data of thermal analysis to determine the energy required for drying, distillation and pyrolysis of biomass heating before burning.
Keywords: газифікація; спалювання; органічне паливо; gasification; fossil fuels; burning; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра електропостачання і енергоменеджменту