Напрями транскордонного співробітництва у сфері забезпечення природно-техногенної безпеки - Відоменко, Оксана Іванівна (My University, 2001)
Розглянуто існуючі у світовій практиці заходи, направлені на підвищення рівня техногенно-природної безпеки. Визначено основні джерела транскордонної небезпеки в Україні та на суміжних з нею територіях. Обгрунтовано основні напрями транскордонної співпраці України в сфері забезпечення природно-техногенної безпеки. Actions which existent in world practical, go to rise of level technogenous and natural safety are examined. Sources of transboundary dangerous in Ukraine and transboundary territory other countries are determined. Fundamental directions of transboundary collaboration of Ukraine with other countries in sphere guarantee of natural and technogenous safety are reasonable.
Keywords: природно-техногенна безпека; природно-екологічна безпека; джерела небезпеки; надзвичайні ситуації транскордонного характеру; транскордонне забруднення; двостороні та багатосторонні угоди; natural and technogenous safety; natural and ecological safety; source of dangerous; extraordinary situation of transboundary character; transboundary pollution; too-sided and many-sided agreements; кафедра економіки і права