Використання природно-економічного потенціалу ландшафтних комплексів у прикладному оцінюванні природи - Харченко, Вячеслав Валерійович (My University, 2005)
Для розробки шляхів раціонального використання природи необхідно знати природно-економічний потенціал ландшафтних комплексів, що відмінний від природно-ресурсного потенціалу території. Оцінка природно-економічного потенціалу ландшафтних комплексів повинна базуватися на достовірній інформації, бути простою для використання і виражатися в грошовій формі – зрозумілій широкому колу дослідників і користувачів природи. It is necessary to know natural-economical potential of the landscape complexes to devise the ways rational using of nature. Natural-economical potential of landscape complexes is told from natural-resource potential of territory. The estimation of natural-economical potential has to base on reliable information, has to be easy to perception and has to put in terms of money which is clear to broad section of investigators and nature users.
Keywords: природно-економічний потенціал; раціональне використання природи; ландшафтний комплекс; natural and economic potential; rational use of nature; landscape complex; кафедра екології та екоменеджменту