Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаБессараб, Олександр Семенович2018-12-062018-12-062018Патент 127328 України МПК А23В 7/005 (2006.01). Спосіб комплексної переробки томатів / Бендерська О. В., Бессараб О. С.; заявник та патентовласник Національний університет харчових технологій. № u2018 02081 ; заявл. 28.02.2018 ; опубл. 25.07.2018. Бюл. № 14.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/28599Спосіб комплексної переробки томатів полягає в послідовних операціях інспекції із видаленням некондиційних, вражених шкідниками та хворобами плодів, сортуванні томатів за ступенем стиглості, митті та механічному видаленні плодоніжок томатів, причому як сировину використовують томати різного ступеня зрілості та морфологічної будови, бланшування томатів проводять при температурі 60-120 °C протягом 0,5-60 хвилин, після цього проходить очищення томатів з подальшим їх подрібненням до розмірів частинок 5-15 мм, насіння томатів видаляють при здвоєному протиранні на ситі з діаметром отворів 1-2 мм, а на другому ситі з діаметром отворів 0,3-0,6 мм остаточно протирають томатну масу.uk-UKтоматиспосібпереробкаtomatomethodrecyclingкафедра технології консервуванняСпосіб комплексної переробки томатівOther