Сучасний стан та перспективи розвитку засобів розміщення для ділових туристів в Україні - Павлюченко, Олена Станіславівна; Губеня, Вячеслав Олександрович; Бровко, А. Г. (My University, 2013)
Індустрія ділових зустрічей і пов'язаних з ними поїздок за останні десятиліття зросла в самостійну сферу бізнесу. Обсяг коштів, які витрачаються щорічно у всьому світі на проведення ділових зустрічей, наукових конференцій, виставок, оцінюється в сотні мільярдів доларів. Близько двох третин великих міжнародних ділових заходів зараз проводиться саме в готелях, які мають власні ділові зони і зали для проведення засідань і переговорів, а саме конгрес-готелі. Відповідно до таких змін конгрес-готелі повинні розвиватися. Основною метою статті є аналіз розвитку європейського досвіду ділового туризму, науковий підхід до визначення сутності поняття «конгрес-готель» у закордонній і вітчизняній літературі, визначення характеристик розвитку готельного підприємства та пропозиція можливого використання простору в конференц-залах. Обґрунтовано технологічні параметри автоматичної пересувної системи крісел, яка дає можливість використовувати вільний простір як бенкетний, демонстраційний або виставковий зали. Industry business meetings and associated travel over the past decade has grown into an independent business area. The amount of funds annually spent worldwide on business meetings, conferences and exhibitions is estimated at hundreds of billions of dollars. About two-thirds of major international business activities are carried out in hotels that have their own business areas and facilities for meetings and negotiations, namely at congress hotels. Pursuant to such amendments, congress hotels should be developed. The main purpose of the paper is an analysis of European experience of business tourism; taking a scientific approach to defining the notion of Congress Hotel in foreign and domestic literature; characterizing the hospitality businesses and offering possible use of space in the conference halls. Technological parameters of automatic mobile chair system which allows the use of available space as a banquet, demonstration or exhibition halls have been given.
Keywords: конгрес-готель; діловий туризм; congress hotel; business tourism; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; кафедра готельно-ресторанної справи