Суха суміш для кисломолочних напоїв (Патент на винахід № 127555) - Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Швайко, Роман Васильович (My University, 2023)
Винахід стосується сухої суміші для кисломолочних напоїв, що містить суху молочну основу, наповнювач, стабілізатор структури, при цьому як суху молочну основу містить сухе знежирене молоко та суху сироватку, як наповнювач містить сублімовані фрукти та додатково містить закваску прямого внесення, що містить мікроорганізми біфідо- і лактобактерій.
Keywords: кисломолочні продукти; сухі молочні продукти; суха сироватка; кафедра технології молока і молочних продуктів; dry whey; fermented milk; products; dry dairy products