Вплив вівсяного борошна на формування якісних показників морозива - Рибак, Ольга Миколаївна; Поліщук, Галина Євгеніївна (My University, 2012)
Дана стаття присвячена вивченню властивостей морозива з використанням вівcяного борошна, як стабілізувального компоненту. Проведені дослідження підтвердили можливість заміни 50% кількості стабілізаційної системи на вівсяне борошно. Додатково морозиво збагачується біологічно цінними рослинними компонентами.

This article is devoted to studding of properties of ice cream with oatmeal. It has been established that oatmeal can substitute up to 50 % of stabilizing systems still provide the same standard ice cream quality. Moreover, adding the raw material increases the biological value of ice cream.
Keywords: морозиво; вівсяне борошно; стабілізація; структура морозива; ice cream; oatmeal; stabilization; ice cream structure; кафедра технології молока і молочних продуктів