Організація внутрішнього аудиту на підприємствах України - Беренда, Надія Іванівна; Дьякова, Надія Ігорівна (My University, 2015)
У статті проведено аналіз сутності внутрішнього аудиту, його класифікація за основними видами, що використовуються в практичній діяльності; досліджено нормативно-правове забезпечення питань організації внутрішнього аудиту. Особливе значення в дослідженні приділено аналізу основних форм організації внутрішнього аудиту; виокремлено їх переваги та недоліки; запропоновано послідовність здійснення процесу внутрішнього аудиту на підприємствах України. Запропоновані у статті підходи до організації дають змогу керівництву підприємства знизити ризик прийняття недоцільних та неефективних управлінських рішень, а також мінімізувати витрати на стадії організації служби внутрішнього аудиту. The analysis of essence the internal audit and classification by the main types that used in practice of activity; investigated the regulatory support issues of organization internal audit are examined in the article. Special significance in the research paid to analysis the key forms of organization internal audit; allocated its advantages and disadvantages; was offered the sequence of implementation process of the internal audit at Ukraine's enterprises. Approaches proposed in the article provide the opportunity for company managers to decrease risk of making unreasonable and inefficient of administrative decisions and minimize costs at the stage of organization internal audit service. Keywords:
Keywords: внутрішній аудит; внутрішній контроль; система внутрішнього аудиту; форми організації внутрішнього аудиту; аутсорсинг; аутстафінг; internal audit; internal control; system of internal audit, forms of internal audit, outsourcing, outstaffing.; forms of internal audit; outsourcing; outstaffing; кафедра обліку і аудиту