Дробот, Віра ІванівнаМихонік, Лариса Анатоліївна2013-02-192013-02-192007Патент 85472 Україна, МПК7 А 21 D 13/02. Хліб з суцільнозмеленого зерна пшениці / Дробот В. І., Михонік Л. А. ; заявник та власник патенту Національний університет харчових технологій. – № 200708326 ; заявл. 20.07.07 ; опубл. 26.01.09, Бюл. № 2 2009.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6403Патент на винахід. Хліб з суцільнозмеленого зерна пшениці містить пшеничне борошно високого виходу підвищеної дисперсності, суху пшеничну клейковину, ферментативноактивне соєве борошно, олію соняшникову, закваску-підкислювач. Технічним результатом винаходу є отримання хліба з високими показниками пористості та формостійкості, з еластичною м'якушкою, гладкою випуклою поверхнею. Хліб характеризується високим вмістом харчових волокон, суха пшенична клейковина і соєве борошно додатково збагачують його білками і подовжують термін збереження ним свіжості. Patent for an invention. A bread of ground whole wheat grain comprises wheat flour of high output of increased dispersion, dry wheat gluten, enzymatically active soybean flour, sunflower oil, an acidifying starter. The technical result of the invention is in obtaining the bread with high porousness indices and form stability, with elastic crumb, the smooth concave surface. The bread is characterized by a high content of dietary fiber, the dry wheat gluten and soybean flour additionally enrich the bread with proteins and prolong the term of preserving the freshness thereby.uk-UKсуха пшенична клейковинаферментативноактивне соєве борошнозакваска-підкислювачпшеничне борошно високого виходуdry wheat glutensoybean meal with enzymatic activityacidifying starterwheat high-extraction flourкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівХліб покращеної якості (Патент на винахід № 85472)Other