Спосіб маринування м'яса (Патент на корисну модель № 70848) - Гоцик, Тетяна Петрівна; Бандуренко, Галина Михайлівна; Віннов, Олексій Сергійович; Засєкін, Дмитро Адамович (My University, 2012)
Спосіб маринування м'яса включає різання м'яса на шматки, додавання солі, дрібно нарізаної чи подрібненої цибулі, 3 %-ного розчину оцтової кислоти у кількості 2 % до маси м'яса і витримування суміші для маринування при 2-4 °C. Різані шматки м'яса попередньо витримують в електроактивованій воді з рН 3,6-4,6 при співвідношенні компонентів 1:3…1:5 протягом 2,5-3,5 годин, а кількість оцтової кислоти при подальшому змішуванні інгредієнтів зменшують у 10 разів. A method for marinating meat comprises cutting meat into pieces, adding salt, chopped or cut onion, a 3 % solution of acetic acid in an amount of 2 % to the weight of the meat and keeping the mixture for marinating at 2-4 °C. Cut pieces of the meat are preliminary kept in electrically activated water with pH 3.6-4.6 at a ratio of components of 1:3…1:5 in the course of 2.5-3.5 hours, and the amount of acetic acid at further mixing of the ingredients is reduced in by 10 times.
Keywords: електроактивована вода; оцтова кислота; м’ясо; маринування; electrically activated water; acetic acid; marinating meat; кафедра технології консервування