Гоцик, Тетяна ПетрівнаБандуренко, Галина МихайлівнаВіннов, Олексій СергійовичЗасєкін, Дмитро Адамович2015-03-312015-03-312012Патент на корисну модель № 70848 U Україна, A23L 1/31. Спосіб маринування м'яса / Т. П. Гоцик, Г. М. Бандуренко, О. С. Віннов, Д. А. Засєкін (Україна) ; заявник Національний університет біоресурсів і природокористування України. – № u 201114956 ; заявл. 16.12.2011 ; опубл. 25.06.2012, Бюл. № 12.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19969Спосіб маринування м'яса включає різання м'яса на шматки, додавання солі, дрібно нарізаної чи подрібненої цибулі, 3 %-ного розчину оцтової кислоти у кількості 2 % до маси м'яса і витримування суміші для маринування при 2-4 °C. Різані шматки м'яса попередньо витримують в електроактивованій воді з рН 3,6-4,6 при співвідношенні компонентів 1:3…1:5 протягом 2,5-3,5 годин, а кількість оцтової кислоти при подальшому змішуванні інгредієнтів зменшують у 10 разів. A method for marinating meat comprises cutting meat into pieces, adding salt, chopped or cut onion, a 3 % solution of acetic acid in an amount of 2 % to the weight of the meat and keeping the mixture for marinating at 2-4 °C. Cut pieces of the meat are preliminary kept in electrically activated water with pH 3.6-4.6 at a ratio of components of 1:3…1:5 in the course of 2.5-3.5 hours, and the amount of acetic acid at further mixing of the ingredients is reduced in by 10 times.otherелектроактивована водаоцтова кислотам’ясомаринуванняelectrically activated wateracetic acidmarinating meatкафедра технології консервуванняСпосіб маринування м'яса (Патент на корисну модель № 70848)Other