Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаШутюк, Віталій ВолодимировичБессараб, Олександр Семенович2021-12-232021-12-232021Дущак, О. В. Визначення вмісту каротиноїдів у зразках концентрованих томат-продуктів / О. В. Дущак, В. В. Шутюк, О. С. Бессараб // Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні : матеріали І Міжнародної науково-практичної конференції, 30 листопада 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 65–67.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/36820В роботі наведено результати визначення вмісту каротиноїдів у зразках томатної пасти вітчизняного та імпортного виробництва. Дослідні дані показують прямо пропорційну залежність між вмістом каротиноїдів та β-каротину: чим більший вміст каротиноїдів, тим більший β-каротину. У всіх досліджених зразках кількість β-каротину становить трохи більш як 12 % від загальної кількості каротиноїдів. The paper presents the results of determining the content of carotenoids in samples of tomato paste of domestic and imported production. The research data show a directly proportional relationship between the content of carotenoids and β-carotene: the higher the content of carotenoids, the greater the β-carotene. In all samples tested, the amount of β-carotene is slightly more than 12% of the total number of carotenoids.каротиноїдитоматиконцентратиcarotenoidstomatoesconcentratesкафедра технології консервуванняВизначення вмісту каротиноїдів у зразках концентрованих томатопродуктівThesis