Дослідження руху органічних домішок спирту в процесі брагоректифікації - Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Булій, Юрій Володимирович; Куц, Анатолій Михайлович (My University, 2018)
Для очищення ректифікованого спирту (РС) від органічних домішок в процесі брагоректифікації використовують пастеризацію спирту, епюрацію, гідроселекцію, закритий обігрів колон, установку додаткових царг та ін. В брагоректифікаційних установках (БРУ) одночасно з виділенням летких речовин завдяки реакції етерифікації відбувається новоутворення органічних сполук, які погіршують його якість та зменшують вихід кінцевого продукту. To clean rectified alcohol (RA) from organic impurities in the process of bragorectification used pasteurization of alcohol, annealing, hydroselecting, closed heating columns, installation of additional kings, etc. In bragorectification plants simultaneously with the release of volatile substances due to the esterification reaction there is a neoplasm of organic compounds that impair its quality and reduce the yield of the final product.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; етиловий спирт; контактні пристрої; ректифікація; масообмін; домішки; ethyl alcohol; contact devices; rectification; mass transfer; impurities