Комплекси Купруму (II) зі стрептоцидом та стрептоміцином та їх застосування - Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна; Грегірчак, Наталія Миколаївна (My University, 2014)
Стрептоцид і стрептоміцин - антибіотики, широко використовуються у медичній практиці та ветеринарії. Тому актуальним є питання визначення стрептоциду і стрептоміцину у продуктах тваринного походження. Тобто важливим є створення нових методик визначення цих лікарських препаратів (R). Крім того, за літературними даними відомо, що комплексні сполуки лікарських препаратів з металами можуть посилювати фармакологічну дію препарату [1,2]. Для вирішення зазначених завдань необхідно було вивчити комплексоутворення R з різними металами, зокрема з купрумом (II) метал-індикаторним методом [3]. Оскільки в літературі відсутні такі дані, це стало метою нашої роботи. Streptocide and streptomycin - antibiotics are widely used in medicine and veterinary medicine. Therefore, an important question is the definition streptotsida and streptomycin in animal products. That is important to create new methods of determining these drugs (R). In addition, according to the literature it is known that complex compounds with metals medicines may increase the pharmacological effect of the drug [1,2]. To solve these problems it is necessary to study the complexation R with various metals, including copper (II) metal-indicator method [3]. Since no such literature data, it was the purpose of our work.
Keywords: комплекси купруму; стрептоцид; комплексні сполуки; copper complexes; streptocide; complex compounds; кафедра харчової хімії; кафедра біотехнології і мікробіології