Пристрій для лінеаризації характеристик первинних вимірювальних перетворювачів - Рішан, Олександр Йосипович; Воронцов, Олександр Олександрович (My University, 2016)
У статті розглянуто спосіб лінеаризації вихідних сигналів первинних вимірювальних перетворювачів з гармонічною характеристикою перетворення в діапазоні від 0 до π/2 радіан і пристрій для його реалізації на основі транзисторного RC-генератора. Використання розглянутого способу лінеаризації та пристрою для його реалізації дозволяє підвищити загальну чутливість і точність перетворення аналогової інформації у цифровий код для первинних вимірювальних перетворювачів. This article examines the output signal linearization method of primary measuring transformers with harmonic transformation characteristic in 0 to π/2 radian diapason and the device for the realization of the given method, which is based on transistor RC-generator. The linearization method and the device for its realization increase the general sensitivity and provide higher accuracy of analog signal transformation into digital code for primary measuring transformers.
Keywords: лінеаризація вихідного сигналу; комп’ютерно-інтегровані системи управління (КІСУ); первинні вимірювальні перетворювачі (ПВП); характеристика перетворювання (ХП); RC-генератор; Outputs signal linearization; Computer-integrated; regulation systems (CIRS); Primary measuring; transformers (PMT); Transformation; characteristics (TC); RC-generetion; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка