Теоретичне обґрунтування і методи ландшафтознавчих вирішень локальних геоекологічних проблем - Харченко, Вячеслав Валерійович (My University, 2008)
Монографію присвячено ландшафтознавчому обґрунтуванню вирішень локальних геоекологічних проблем. Запроваджено нове наукове поняття – природно-економічний потенціал ландшафтних комплексів. Опрацьовано методику грошового оцінювання природно-економічного потенціалу ландшафтних комплексів. Розраховано лісогосподарський, сільськогосподарський, рекреаційногосподарський, рибогосподарський і природоохоронний природно-економічні потенціали ландшафтних комплексів Боярського природно-господарського підрайону. The book deals with landscape science substantiation of solves of local geoecological problems. New scientific term – natural-economical potential of landscape complexes – has been offered. The technique of money estimating has been worked out. Timber-merchant, agricultural, recreation, piscicultural, nature-protection natural-economical potentials of landscape complexes of Boyarka natural-cultural subregion have been calculated.
Keywords: ландшафтознавче обґрунтування; сутнісна інвентаризація; вирішення проблем; landscape science substantiation; essential stock taking; solve of problems; кафедра екології та екоменеджменту