Сімахіна, Галина ОлександрівнаЧеревко, Олег ЛеонідовичЧагайда, Андрій Олегович2014-06-022014-06-022004Деклараційний патент на винахід № 68151 A, МПК C13D 3/06 (2007.01). Спосіб отримання рідкого цукру / Г. О. Сімахіна, А. О. Чагайда, О. Л. Черево; заявник – Національний університет харчових технологій. – № 2003109533; заявл. 23.10.2003; опубл. 15.07.2004, Бюл. № 7.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/14746Спосіб отримання рідкого цукру включає розчинення тростинного цукру-сирцю, очищення його клеровки та згущення. Перед розчиненням проводиться афінація тростинного цукру-сирцю насиченим розчином цукрози з подальшим відділенням афінаційного відтоку, після чого розчиняють афінований тростинний цукор-сирець, очищають отриману клеровку дефекосатураційним осадом, перемішують, обробляють клеровку вапняним молоком та вуглекислим газом, потім проводять фільтрацію та згущення клеровки шляхом розчинення афінованого тростинного цукру-сирцю. A method for preparation of liquid sugar involves dissolution of cane raw sugar, purifying melt liquor thereof and condensation. Before dissolution the cane raw sugar affination is performed with a saturated solution of sucrose with a subsequent separation of affinated outflow, thereafter the affinated cane raw sugar is dissolved, the obtained clarification product is purified with defecosaturation residue, mixed, the clarification product is processed with lime milk and carbonic acid gas, then clarification product is filtered and condensed by dissolving the affinated cane raw sugar.uk-UKспосіб отриманняmethod for productionрідкий цукорliquid sugarтростинний цукор-сирецьraw cane-sugarкафедра готельно-ресторанної справикафедра технології оздоровчих продуктівСпосіб отримання рідкого цукру (Деклараційний патент на винахід № 68151 A)Other