Ліпєц, Антон АдамовичЧагайда, Андрій ОлеговичЧеревко, Олег Леонідович2014-06-022014-06-022004Деклараційний патент на винахід №67641 A, МПК C13D 3/06 (2007.01). Спосіб проведення прогресивної попередньої дефекації дифузійного соку / А. А. Ліпєц, А. О. Чагайда, О. Л. Черевко; заявник – Національний університет харчових технологій. – № 20031110833; заявл. 28.11.2003; опубл. 15.06.2004, Бюл. № 6.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/14744Спосіб проведення прогресивної попередньої дефекації дифузійного соку включає додавання згущеної суспензії соку ІІ-ої сатурації в дифузійний сік та додавання вапняного молока на першій стадії, відділення отриманого осаду, повернення декантату на другу стадію з додаванням вапняного молока до рН 11,0-11,2. В декантат переддефекованого соку після першої стадії додають сульфат алюмінію в кількості 0,04-0,06% до маси буряків. A process for carrying out progressive predefecation of diffusion juice involves adding concentrated suspension of the second saturation juice into the diffusion juice and adding the lime milk at the first stage, separation of obtained residue, return of the decantate to the second stage with adding the lime milk to рН of 11.0-11.2. Aluminium sulfate at an amount of 0,04-0,06% to the beet-roots mass is added after the first stage into the predefecation juice decantate.uk-UKдифузійний сікdiffusion juiceдефекаціяdefecationсатураціяsaturationкафедра готельно-ресторанної справиСпосіб проведення прогресивної попередньої дефекації дифузійного соку (Деклараційний патент на винахід № 67641 A)Other