Функціонування генітивної метафори в сучасній українській прозі - Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2016)
У роботі досліджено особливості функціонування генітивної метафори в сучасній українській прозі. Генівтивна метафора – це сполучення головного компонента, функцію якого виконує іменник у формі називного відмінка та залежного від нього іменника в родовому відмінку. In this work features of functioning of genitive metaphor in contemporary Ukrainian prose are investigated. A genitive metaphor is a combination of the main component whose function is performed by a noun in the form of a noun and a noun in it in the generic case.
Keywords: вторинна номінація; метафора; генітивна метафора; сучасна українська проза; кафедра гуманітарних дисциплін; secondary nomination; metaphor; genitive metaphor; modern Ukrainian prose