Вертикально-кільцева дифузійна установка з проміжним пресуванням бурякової стружки - Серьогін, Олександр Олександрович (My University, 1998)
Досвід експлуатації дифузійних установок із проміжним пресуванням бурякової стружки показує: в одному апараті не можна об'єднати два різних процеси, які характеризуються факторами, що взаємно виключають один одного. В основу розробленої методики покладено пропозиції, що використовуються при дослідженні тепломасообміну в дифузійних апаратах безперервної дії, пристосовані доособливостей процесу екстрагування, який здійснюється в установках з проміжним пресуванням жому та без нього. Experience in the operation of diffusion units with intermediate pressing of beet shavings shows: in one apparatus it is impossible to combine two different processes characterized by factors mutually mutually exclusive. The basis of the developed method is the proposals used in the study of heat and mass transfer in diffusion apparatus of continuous action, adapted to the features of the extraction process, which is carried out in plants with intermediate compression pulp and without it.
Keywords: кафедра електропостачання і енергоменеджменту; дифузійна установка; бурякова стружка; пресування; diffusion installation; beetroot chips; pressing