Ковбаса, Володимир МиколайовичПолумбрик, Максим Олегович2013-03-272013-03-272012Ковбаса, В. М. Низькоглікемічні крохмаловмісні харчові продукти : стан і перспективи / В. М. Ковбаса, М. О. Полумбрик // Наукові праці ОДАХТ. – 2012. – Вип. 42., Т. 1. – С. 228-231.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7085У статті висвітлено переваги і недоліки концепції глікемічного індексу і значення низькоглікемічних харчових продуктів у дієтотерапії ряду хронічних захворювань людини. Приведено основні способи розробки крохмаловмісних харчових продуктів із низьким глікемічним індексом. Показано, що одним із найбільш перспективних способів зниження глікемічної відповіді харчових продуктів є застосування комбінації вуглеводів, здатних гальмувати розщеплення крохмалю. The benefits and disadvantages of glycemic index concept in dietetic therapy of several chronic diseases have been discussed. The most important methods of decreasing of glycemic response of starchy foods were shown. It has been found that combination of carbohydrates inhibited starch and sucrose digestibility.uk-UKглікемічний індексглікемічна відповідькрохмаловмісні продуктихронічні захворювання людиниglycemic indexglycemic responsestarchy productschronic diseases of humanкафедра екології та екоменеджментукафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівНизькоглікемічні крохмаловмісні харчові продукти : стан і перспективиArticle