Мотиваційний механізм управління персоналом підприємства - Мурак, Оксана Юріївна; Литвинець, Лариса Федорівна (My University, 2014)
Мотивація у всі часи була однією з найбільш важливих складових в системі управління персоналом. Особливу актуальність мотивація набуває сьогодні, в умовах світової економічної нестабільності. Кризова ситуація загрожує компанії не тільки фінансовими проблемами та втратою своїх позицій на ринку, але й втратою кваліфікованих кадрів, без яких подолати кризу неможливо. Утримання ключових співробітників - одне з основних завдань менеджменту на етапі кризи, і досягти цієї мети можна, якщо вчасно інформувати персонал і реалізувати адекватний мотиваційний механізм. Motivation has always been one of the most important components in the management staff. Of particular relevance motivation becomes today's global economic instability. The crisis threatens not only the company's financial problems and the loss of its market position, but also the loss of skilled personnel, without which it is impossible to overcome the crisis. Keeping key employees - one of the main objectives of management at the stage of the crisis, and to achieve this goal is possible, if the time to inform staff and implement adequate motivation mechanism.
Keywords: мотивація; motivation; економічна нестабільність; economic instability; фінансові проблеми; financial problems; кафедра готельно-ресторанної справи