Морквяний порошок як добавка до продуктів екструзії на основі сухого картопляного пюре - Шульга, Оксана Сергіївна; Шаран, Андрій Васильович; Ковбаса, Володимир Миколайович (My University, 2008)
В статті наводяться результати досліджень щодо можливості використання морквяного порошку для виробництва екструзійних картопле продуктів. Отримані продукти досліджені за органолептичними (колір, смак та аромат) та фізико-хімічними показниками (масова частка вологи, коефіцієнт спучування, міцність, ступінь набухання, водопоглинальна здатність, кількість водорозчинних речовин). На основі отриманих даних можна рекомендувати дозувати морквяний порошок у кількості 7 %. The article presents the results of studies on the possibility of using carrot powder for the production of extrusion of potato products. These products are tested for organoleptic (color, taste and aroma) and physico-chemical parameters (moisture, swelling ratio, strength, degree of swelling, water absorbing capacity, the number of water-soluble substances). Based on the data obtained can be recommended dose carrot powder in the amount of 7%.
Keywords: морквяний порошок; carrot powder; екструзія; крохмалевмісна сировина; екструдер; extrusion; starch raw; extruder; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; кафедра технології зберігання і переробки зерна