Використання дикорослої сировини для отримання кондитерських виробів оздоровчого призначення - Башта (Шеремет), Алла Олексіївна (My University, 2014)
У роботі підтверджено доцільність використання у технології зефіру нової нетрадиційної сировини (пюре фізалісу, калини та терену), а у рецептурі мармеладу -- пектину у якості драглеутворювача, желюючого пюре з яблук та ревеню, соку плодів бузини чорної та екстрактів лікарських трав (чабрецю, материнки та фіалки). Це дозволяє створити готовий продукт оздоровчого призначення з гарним смаком та зовнішнім виглядом, підвищеною харчовою цінністю. The work confirmed the feasibility of using in technology of zephyr new raw materials (Physalis, Viburnum and Blackthorn puree), and in the fruit and jelly marmalade with pectin as structurant, gelling apple and rhubarb sauce enriched by fruit juice and black elderberry and extracts of herbs (thyme, oregano and violet). That allowing health improvement final product with good taste and appearance, high nutritional value creation.
Keywords: мармелад; зефір; сік плодів бузини; фізаліс; калина; терен; пектинові речовини; поліфенольні сполуки; marmalade; zephyr; fruit juice elderberry; physalis; viburnum; blackthorn; pectin; polyphenolic compounds; кафедра технології оздоровчих продуктів