Страшинський, Ігор МирославовичГончаров, Георгій Іванович2012-12-182012-12-182008Страшинський, І. М. Харчові фосфати в технології м’ясопродуктів / І. М. Страшинський, Г. І. Гончаров // Харчова і переробна промисловість. – 2008. – № 6. – С. 25–27.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4557В результаті досліджень визначено буферні ємності фосфатних препаратів, що характеризують їхню здатність не тільки змінювати рівень рН в м’ясних системах, а й стабілізувати його в потрібному діапазоні. Це дає можливість класифікувати фосфатні препарати за технологічною дією і при виробництві м’ясопродуктів обґрунтовано підійти до вибору харчових фосфатів при вирішенні конкретних практичних завдань.As a result of researches the buffer capacity of phosphate products, describing their ability to not only change the pH in meat systems, but also to stabilize it in the right range. This makes it possible to classify phosphate preparations in the technological effect and the production of meat grounded approach to the selection of food phosphates in solving specific practical problems.otherтехнологіяtechnologyм’ясні системибуферна ємністьфосфатні препаратиmeat systembuffer capacityphosphate preparationsкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівХарчові фосфати в технології м’ясопродуктівArticle