Вакулко, Валерія Вікторівна2014-10-292014-10-292014Вакулко, В. В. Фруктовий сік у шоколаді / В. В. Вакулко // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 146.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17791Шоколад являється одним з найулюбленішим харчовим продуктом. Вчені вже детально описали як користь так і шкоду вживання шоколаду. Головний плюс вживання саме гіркого шоколаду - це профілактика атеросклерозу. Відбувається це через високого вмісту в шоколаді ефірних масел, що перешкоджають відкладенню холестерину на стінках судин. Chocolate is one of the most favorite food. Scientists have described in detail as a benefit and harm drinking chocolate. The main advantage use very dark chocolate - is prevention of atherosclerosis. There is because of the high content of essential oils in chocolate that prevent deposition cholesterol on the walls of blood vessels.otherшоколадефірні маслафруктовий сікchocolatefruit juiceessential oilsФруктовий сік у шоколадіOther