Дзигар, Ольга ОлександрівнаОболкіна, Віра ІллівнаБукшина, Людмила Семенівна2019-12-112019-12-112018Патент 118073 UA, МПК А21D 13/80 (2017.01), А21D 2/36 (2006.01) Крекер «Таємниця» / Дзигар О. О., Оболкіна В. І., Букшина Л. С. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № u 201801683 ; заявл. 20.02.2018 ; опубл. 12.11.2018 ; Бюл. № 21, 2018 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30531Патент на винахід. Розроблено крекер з застосуванням цистеїну та сухої подрібненої надземної фітомаси монарди двійчастої. Заявлена рецептура дозволяє одержати крекер «Таємниця» з покращеними структурно-механічними властивостями тіста та готових виробів, оригінальним пікантним смаком, поліпшеними органолептичними показниками, подовженим терміном придатності до споживання. Рatent for the invention. A cracker was developed using cysteine and dry ground crushed monardial bivalve phytomass. The claimed recipe allows you to get a cracker "Mystery" with improved structural and mechanical properties of dough and finished products, original spicy taste, improved organoleptic characteristics, extended shelf life.uk-UKборошняні кондитерські виробипряно-ароматична сировинацистеїнмонарда двійчастакрекерflour confectioneryspice-aromatic raw materialscysteinemonarda didymacrackersкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівКрекер «Таємниця» (Патент на винахід № 118073)Technical Report