Бондаренко, Юлія ВікторівнаАндронович, Галина МихайлівнаЖученко, Катерина Олександрівна2024-11-122024-11-122022Бондаренко, Ю. Вплив насіння льону на випікання тістових заготовок / Ю. Бондаренко, Г. Андронович, К. Жученко // Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі ; Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві : матеріали Міжнародних науково-практичних конференцій. – Київ : НУХТ, 2022. – С. 144–145.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45711У роботі встановлено, що у виготовленні пшеничного хліба додавання насіння льону зумовлює підвищення в’язкості тістової системи, що в подальшому зумовлює більш повільне прогрівання тістових шарів під час випікання та подовжує тривалість випікання тістових заготовок та 3…6 хв порівняно з контролем без насіння.The study found that in the manufacture of wheat bread, the addition of flax seeds increases the viscosity of the dough system, which subsequently causes slower heating of the dough layers during baking and prolongs the duration of baking dough pieces by 3...6 min compared to the control without seeds.ukхліб пшеничнийнасіння льонутістотривалість випіканнякафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівwheat breadflax seedsdoughbaking timeВплив насіння льону на випікання тістових заготовокThesishttps://orcid.org/0000-0002-3781-5604