Пастоподібний концентрат оздоровчого напою для харчування військовослужбовців - Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна (My University, 2020)
Обґрунтовано доцільність створення пастоподібного концентрату із плодів обліпихи крушиноподібної. Основна сировина забезпечує вітамінну та антиоксидантну дію продукту, а додаткова дозволяє поліпшувати розумову і фізичну діяльність, здійснює нейропротекторну, антигіпоксичну дію, а також стимулює регенерацію тканин організму військовослужбовців. The expediency of creating a pasty concentrate from sea buckthorn is substantiated. The main raw material provides vitamin and antioxidant action of the product, and additional allows to improve mental and physical activity, carries out neuroprotective, antihypoxic effect, and also stimulates regeneration of body tissues of servicemen.
Keywords: військовослужбовці; харчування; оздоровчий харчовий продукт; оздоровчий напій; пастоподібний концентрат; пюре обліпихи; military personnel; nutrition; health food product; health drink; pasty concentrate; sea buckthorn puree; кафедра технології оздоровчих продуктів