Утилізація стічних вод, що містять нафтопродукти - Семенова, Олена Іванівна; Ясінська, Валерія Олександрівна; Сулейко, Тетяна Леонідівна; Онофрієнко, Анатолій Іванович (My University, 2021)
На кожному харчовому підприємстві в результаті миття обладнання, автомобільних цистерн, надходження технічних мастил у воду утворюються стоки, що містять нафтопродукти. Через специфічність забруднювачів ці стічні води необхідно очищати локально. Їх не можна змішувати з виробничими та побутовими стоками. Ефективним та екологічно безпечним способом очищення таких стічних вод є переробка їх в аеробних умовах під впливом організмів активного мулу.
Keywords: стічні води; активний мул; харчова промисловість; нафтопродукти; sewage; food industry; active sludge; petroleum products; кафедра екології та екоменеджменту