Артюхова, Л. В.Рущенко, Надія МиколаївнаЗінченко, Тетяна Володимирівна2013-12-042013-12-042012Артюхова, Л. В. Узагальнені критерії якості в задачах багатокритеріальної оптимізації / Л. В. Артюхова, Н. М. Руденко, Т. В. Зінченко // Ukrainian Food Journal. - К.: НУХТ, 2012. - № 1. - С. 97-100.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/11795Проведено аналіз різних способів формування узагальнених критеріїв якості для формування цільових функцій в задачах багатокритеріальної оптимізації. В залежності від типу цільової функції та характеру обмежень застосовані аналітичні методи, методи математичного програмування або ітераційні методи дослідження операцій. Запропоновано цільові функції для розв’язування практичних задач оптимізації в економіці та харчовій промисловості (оптимізація рецептурного складу продукту). The analysis of different methods for the general quality criteria for the formation of objective functions in multi-objective optimization problems . Depending on the nature of the objective function and constraints applied analytical methods, mathematical programming methods and iterative methods of operations research. A target function for solving practical optimization problems in the economy and the food industry (optimization prescription of the product ).otherцільова функціяузагальнений критерій якостіматематична модельбагатокритеріальна оптимізаціяmulticriteria optimization objective functionthe generalized criterion of qualitymathematical modelкафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.Узагальнені критерії якості в задачах багатокритеріальної оптимізаціїArticle